Ontdek Toledo, Wolrd Heritage Site, in je eigen tempo

Tijdens de reis naar Toledo wordt u vergezeld door de gids die u de meest verbazingwekkende feiten en nieuwsgierigheid over Toledo, de oude hoofdstad van het koninkrijk van Spanje, zal vertellen. Met het bekijken van onze documentaire ontdek je de wonderen die Toledo, dat in 1986 door UNESCO werd uitgeroepen tot UNESCO-erfgoed, te bieden heeft. Bovendien ontvangt u een kaart van Toledo met de belangrijkste toeristische attracties. Je kent alle prachtige monumenten die je niet mag missen tijdens je bezoek en bent perfect voorbereid om alleen van de stad te genieten.Je hebt 6 vrije uren om de kathedraal van Toledo te zien, het op een na rijkste katholieke gebouw ter wereld na de Sint-Pieterskathedraal in Rome; bezoek het Alcázar, een indrukwekkend fort; bewonder de meest representatieve schilderijen van de beroemde kunstenaar El Greco. Geniet van de smalle straatjes van de oude Joodse wijk, mis de synagoge Santa María la Blanca, het klooster van San Juan de los Reyes en de moskee van Christus van het Licht niet. En vergeet niet de beroemde zoete marsepein van amandelen en honing te proeven!

€ 22.50

Read on...

Attracties en rondleidingen,Monumenten,Attracties en ro
Product
 

120 minuten durende hotrod tour door Berlijn

Een uitgebreide tour door Berlijn met het enige voertuig, waarmee u gegarandeerd ieders aandacht trekt? Neem de Hotrod langs de hotspots van de hoofdstad, bekijk de East Side Gallery, Alexanderplatz, Hackescher Markt, Friedrichstrasse, Reichstag, Brandenburger Tor, Gendarmenmarkt en nog veel meer. Deze keer ben je de attractie van de stad en ervaar je de straten van Berlijn samen met de gidsen. Sightseeing is zo gisteren, hotrods zijn in. Het dagelijkse leven uit - motor aan. Dat is hoe het kan beginnen.

€ 99.00

Read on...

Attracties en rondleidingen,Monumenten,Attracties en ro
Product
 

Rondleiding door de Medina Azahara

Medina Azahara is een architectonisch complex op 8 km van Córdoba, dat met de auto of bus kan worden bereikt. Het is een van de best bewaarde sites uit het islamitische kalifaat van Córdoba en een belangrijk herkenningspunt van de stad. Met deze rondleiding kun je het verkennen en meer leren over de oude geschiedenis.De overblijfselen van de stad Caliphal zijn ondergebracht in drie kunstmatige terrassen aan de zijkant van Sierra Morena: gebouwd in de 10e eeuw en verlaten aan het begin van de 11e eeuw, deze archeologische vindplaats stelt u in staat om door de tijd te reizen en de geschiedenis van Córdoba te ontdekken. Bezoek de straten, keukens en paleizen van de stad en loop over de officiële paden alsof je zou worden ontvangen door een grote hoogwaardigheidsbekleder, of misschien door de kalief zelf. Een unieke ervaring om het rijke verleden van de stad te ontdekken.

€ 16.00

Read on...

Attracties en rondleidingen,Monumenten,Attracties en ro
Product
 

Concentratiekamp Memorial Sachsenhausen Memorial rondleiding

In het concentratiekamp Sachsenhausen, net buiten Berlijn, kwamen tienduizenden gevangenen om in de handen van de nazi's in omstandigheden van verschrikkelijke brutaliteit. Het kamp was een oefenterrein voor de SS en de locatie van het hoofdkwartier van het hele concentratiekampsysteem. Nadat de nazi's verslagen waren, gebruikten de Sovjets Sachsenhausen als een kamp voor hun eigen politieke vijanden - nog eens duizenden zouden in de daaropvolgende vijf jaar ten onder gaan.Je gids zal de complexe geschiedenis van de Holocaust ontrafelen en licht werpen op alle aspecten van het voormalige kamp: - Waarom het concentratiekamp Sachsenhausen werd opgericht door de nazi's - Hoe het leven was als een gevangene en hoe sommige gedetineerden in staat waren om te overleven - Hoe de omstandigheden in het kamp verslechterden in 1939 - Waar de duizenden Joodse gevangenen werden opgesloten na de zogenaamde "Kristallnacht", voordat ze ter dood werden gestuurd - Hoe de SS het executiecomplex in Sachsenhausen gebruikte om massamoord te plegen - Hoe sommige Joodse gevangenen het hebben overleefd door in de werkplaats voor vervalsingen te werken en miljoenen ponden te vervalsen - Hoe sommige gevangenen werden onderworpen aan ondraaglijke medische experimenten - hoe de Sovjets na de oorlog Sachsenhausen tot een speciaal kamp maakten voor hun eigen vijanden - Hoe het Oost-Duitse regime de geschiedenis van het kamp manipuleerde voor zijn eigen doeleinden

€ 22.00

Read on...

Attracties en rondleidingen,Monumenten,Attracties en ro
Product
 

Dubai citytour van een halve dag met Dubai Frame tickets

De tour gaat van start met een bezoek aan de Palm Jumeirah, het grootste kunstmatige eiland ter wereld, op het programma. Het eiland heeft van bovenaf bekeken de vorm van een palmboom en ook vind je er Atlantis The Palm, het iconische luxehotel in de top van Palm Jumeirah, waar je fantastische foto's van kunt maken.Aansluitend ga je door naar Jumeirah Beach waar je een goed zicht hebt op het prominente luxe-hotel Burj Al Arab welke gebouwd is in de vorm van een zeil. Ook hier kun je mooie foto's maken met de Burj Al Arab op de achtergrond.De volgende locatie is de Blauwe Moskee (de Al Farooq Omar Bin Al Khattab). een indrukwekkend stukje cultureel erfgoed van ongekende schoonheid.De volgende stop is in het Oude Dubai waar je de tradities en cultuur van de stad zult ontdekken. Je kunt er door het historische district Al Fahidi wandelen en een kijkje nemen bij het Al Khayma Heritage House, waar je de gastvrijheid en de goed bewaard gebleven oude gebruiken en tradities van de Emiraten zult ervaren.Vervolgens gaat de tour door naar Dubai Creek, waar je de geschiedenis van de stad ervaart en een tochtje gaat maken in de traditionele taxi. De laatste stop van de city-tour is bij de Souk, waar de heerlijke geur van kruiden en specerijen je verwelkomen en waar je uitgebreid kunt winkelen voor sieraden.Dit aanbod is inclusief tickets voor de nieuwste bezienswaardigheid van de stad, het Dubai Frame. Het gebouw heeft de vorm van een fotolijst: het opvallende architectonische ontwerp bestaat uit twee hoge torens welke verbonden zijn met een brug met daarin een loopbrug met een glazen vloer. Vanaf het Dubai Frame kun je genieten van spectaculaire uitzichten over de stad. Aan het einde van de tour word je weer netjes afgezet op de door jou opgegeven locatie of bij je hotel.

€ 48.85

Read on...

Attracties en rondleidingen,Monumenten,Attracties en ro
Product
 

Wandeltocht langs de hoogtepunten en geheime kanten van Parijs

Sluit je aan bij een lokale gids tijdens deze tour door Parijs en ervaar de verbluffende gastronomische hoogstandjes, direct herkenbare architecturale iconen en geheime plekken die Parijs zo vertederend maken.Dwaal door de luxe, verborgen straten van Parijs met een lokale gids. Je proeft een suikerzoete macaron in een populaire Parijse eetwinkel, slentert door de elegante omgeving van de Louvre-tuin. Je ziet de middeleeuwse en renaissancistische architectuur in Le Marais en bezoekt een Parijse fromagerie! Maak de ervaring af met de bruisende sfeer van een drukke Franse markt terwijl je een dag een Parijzenaar wordt.Kaas? Controleren. Macarons? Controleren. Kunst? Controleren.

€ 64.00

Read on...

Attracties en rondleidingen,Monumenten,Attracties en ro
Product
 

Alhambra ochtendrondleiding met skip the line tickets

Er is geen foto of boek die kan tippen aan het in het echt bezichtigen van het Alhambra in Granada, een indrukwekkend stukje islamitische architectuur dat door UNESCO op de werelderfgoedlijst is geplaatst.Deze vesting boven op een heuvel, met een paleis en een monumentale tuin werd ooit bewoond door onder andere leden van de Nasriden dynastie en is werkelijk sprookjesachtig mooi. Samen met je professionele lokale gids ga je de volgende plekken bezichtigen: - Het Alcazaba-fort (het oudste deel van het Alhambra-complex) - De Nasrid-paleizen inclusief het Comares Paleis, de Leeuwenhof en het Mexuar Paleis - Het Generalife (het zomerpaleis van de sultan) met de bijzonder aangelegde tuinen in het oosten van het Alhambra Let op: De volgorde is afhankelijk van ihet tijdstip. Alhambra Trust kan de volgorde van het bezoek wijzigen of een gedeelte annuleren indien nodig.

€ 59.90

Read on...

Attracties en rondleidingen,Monumenten,Attracties en ro
Product
 

Volledige dagtrip in Lissabon met rondleiding door het kasteel van São Jorge

Lissabon is een bruisende en verleidelijke stad waar de oude charme perfect samengaat met avant-garde. Je begint deze onvergetelijke dagtrip in Belém, vanwaar in het verleden de karvelen (zeeschepen) naar de Nieuwe Wereld vertrokken. Je vindt hier talloze monumenten in de openlucht die naar de ontdekkingsperiode terugverwijzen. Je ziet bijvoorbeeld de Torre de Belém aan de oever van de Taag en het imposante Jerónimos-klooster, die allebei op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan. Deze twee monumenten worden bovendien tot de '7 wonderen van Portugal' gerekend en domineren het landschap al 500 jaar.Daarna ga je verder naar Mãe d'Água (letterlijk 'Moeder van het Water'), een groot waterreservoir gebouwd tussen de 18de en 19de eeuw waar het water uit het aquaduct van Águas Livres werd opgeslagen. Binnenin bevindt zich een klein museum gewijd aan de geschiedenis van de watervoorziening in de stad en een waterval die een prachtig lichteffect veroorzaakt. Via een trap heb je toegang tot het terras voor een prachtig uitzicht over Lissabon.Vervolgens bezoek je het historische centrum om de ware essentie van Lissabon te ontdekken. Je laat de auto staan voor een sfeervolle wandeling door steegjes en smalle straatjes in een aantal traditionele buurten, zoals Castelo, Mouraria, Graça en Alfama. Nooit eerder was 'verdwalen' zo prettig als tijdens je ontdekkingstocht door Lissabon!

€ 69.00

Read on...

Attracties en rondleidingen,Monumenten,Attracties en ro
Product
 

Toegangskaartjes voor Château de Fontainebleau

Krijg een uniek inzicht in het leven aan het Franse hof dat het Château de Fontainebleau bezoekt! Met meer dan 1500 kamers in het hart van 130 hectare park en tuinen, is het Château de Fontainebleau het enige koninklijke en keizerlijke kasteel dat van de middeleeuwen tot Napoleon III voortdurend werd bewoond. Dit bezoek aan Fontainebleau biedt u een ongeëvenaard overzicht van de Franse geschiedenis, kunstgeschiedenis en architectuur.Je ziet de meesterwerken uit de Renaissance in opdracht van Francis I, de grote bouwwerken van Hendrik IV, het prachtige interieur van Marie Antoinette, de pracht van de heerschappij van Napoleon I en de unieke stijl van Napoleon III en Eugenie.

€ 12.00

Read on...

Attracties en rondleidingen,Monumenten,Attracties en ro
Product
 

Rome in one day with Colosseum and Vatican tour

Enjoy the skip-the-line access to the Colosseum and uncover the history and the archaeological wonders of Rome. After this intensive tour, you will be transferred to the Vatican Museums and St. Peter's Basilica. Access the Colosseum with no line and be ready to enter into the legendary relic itself. Learn about the architecture and history of this massive amphitheater which hosted ancient Romans, senators, emperors and gladiators as well as animals from all over the world. No trip to Rome is complete without a visit to the Vatican Museums. Home to 54 different galleries including four statue museums: Museo Pio-Clementino, Museo Chiaramonti, Museo Gregoriano Etrusco and the Museo Gregoriano Egiziano. These museums are home to some of the most famous works of art in the world, with artists including Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Caravaggio, Raphael and Giotto, to name a few. An experience that is sure to inspire the art lover in anyone.The 54th gallery of the Vatican Museums is the famed Sistine Chapel. Completed around 1483, the Sistine Chapel is arguably the most famous chapel in the world due to the artwork located within. View many of the most famous frescoes in the world, including the famous ceiling and The Last Judgement painted by Michelangelo. Not only does the Sistine Chapel hold some of the world's most precious works of art, it is still used for religious purposes such as the Papal conclave - the process through which a new Pope is chosen. A popular pilgrimage site, St. Peter's Basilica is also one of the largest in the world and a shining example of Renaissance architecture.

€ 98.00

Read on...

Attracties en rondleidingen,Monumenten,Attracties en ro
Product
 

Fast track tickets voor de Sagrada Familia met audiogids

Barcelona staat bekend als de hoofdstad van het modernisme en de plek waar de beroemde architect Antoni Gaudí woonde en werkte. Gaudí, een van de grootste vernieuwers van zijn tijd, heeft talloze pareltjes achtergelaten voor de veeleisende toerist.Dit onvoltooide meesterwerk van Gaudi trekt ruim drie miljoen bezoekers per jaar. Gelukkig hoef je met dit fast-track ticket niet te wachten in de rij en kun je rechtstreeks de kathedraal in. Eenmaal binnen mag je zo lang als je wilt genieten van de indrukwekkende architectuur.Een meertalige audiogids is inbegrepen; je hoeft alleen maar de audiogids te downloaden op je mobiele apparaat en vervolgens de gewenste taal kiezen: Catalaans, Spaans, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Chinees, Japans, Russisch, Hongaars, Koreaans, Zweeds, Fins, Pools en Nederlands. De audiogids is alleen beschikbaar voor kinderen die ouder zijn dan 10 jaar.

€ 30.00

Read on...

Attracties en rondleidingen,Monumenten,Attracties en ro
Product
 

Privétour Colosseum en Forum Romanum

Ontmoet je gids en begin je avontuur in de voetsporen van keizers en gladiatoren! Loop het Colosseum binnen via een bevoorrechte ingang en sta versteld van de schoonheid van dit UNESCO-erfgoed. Ontdek de geschiedenis, ontdek meer over de constructie en hoe dit meesterwerk door de eeuwen heen heeft kunnen overleven. Zet een koers uit door het archeologische begin van Rome en zijn evolutie tot een van de machtigste rijken aller tijden. Bewandel de paden van de Romeinse burgers en ontdek de fascinerende geschiedenis van deze archeologische vindplaatsen.

€ 119.00

Read on...

Attracties en rondleidingen,Monumenten,Attracties en ro
Product
 

Mont Saint Michel dagtrip vanuit Parijs

De tour vertrekt 's ochtends vroeg vanuit Parijs naar het bijzondere eilandje Mont Saint-Michel met de middeleeuwse abdij, een van de meest beroemde bezienswaardigheden van heel Frankrijk. Tijdens de rondleiding door Mont Saint-Michel zul je probleemloos het getijdeneiland verkennen, de dagtrip is zo gepland dat er voldoende vrije tijd is en je je niet aan een strak sightseeingschema hoeft aan te passen.Je professionele gids zal achtergrondinformatie geven over dit unieke eiland dat door UNESCO op de Werelderfgoedlijst is geplaatst: interessante anekdotes over de geschiedenis van de abdij, het eilandje zelf en het mooie omliggende gebied van Normandië waarvan je tijdens de busrit vanuit Parijs al hebt kunnen genieten.Bij aankomst op Mont Saint-Michel geeft je gids een oriëntatietour zodat je alle belangrijke attracties te zien krijgt en zal je dan naar boven begeleiden naar de belangrijkste trekpleister: de Abdij van Mont Saint-Michel. Je hebt daar een paar uur de tijd om in je eigen tempo de abdij te bezoeken.Je kunt ervoor kiezen om het indrukwekkende interieur van de abdij te bewonderen al luisterend naar een audiogids of om een mooie wandeling maken door de pittoreske straatjes. Zorg dat je camera voldoende opgeladen is!Voor de lunch kun je kiezen uit traditionele eetgelegenheden met gezellige houten interieurs waar klassieke vleesgerechten worden geserveerd, chique restaurants met terrassen met uitzicht op de baai die zeevruchten uit de omliggende wateren serveren en meer. Je gids kan restaurants aanbevelen die passen binnen jouw smaak en budget. Aan het einde van de middag stap je weer in de bus en brengen we je terug naar Parijs.

€ 139.00

Read on...

Attracties en rondleidingen,Monumenten,Attracties en ro
Product
 

Citytour door oud en modern Dubai met Blauwe Moskee

Tijdens deze tour ga je Dubai vanuit verschillende perspectieven ontdekken. Als eerste staat de Palm Jumeirah, het grootste kunstmatige eiland ter wereld, op het programma. Het eiland heeft van bovenaf bekeken de vorm van een palmboom en ook vind je er Atlantis The Palm, het iconische luxehotel in de top van Palm Jumeirah, waar je fantastische foto's van kunt maken.Aansluitend ga je door naar Jumeirah Beach waar je een goed zicht hebt op het prominente luxe-hotel Burj Al Arab welke gebouwd is in de vorm van een zeil. Ook hier kun je mooie foto's maken met de Burj Al Arab op de achtergrond.De volgende locatie op de lijst is de Blauwe Moskee (Al Farooq Omar Bin Al Khattab). Het is een van de grootste moskeeën in Dubai met een capaciteit van wel 2000 bezoekers tegelijk. De indrukwekkende bouwstijl is geïnspireerd op de 17e-eeuwse blauwe moskee (Sultan Ahmed-moskee) in Istanbul inTurkije.De volgende stop is in het Oude Dubai waar je de tradities en cultuur van de stad zult ontdekken. Je kunt er door het historische district Al Fahidi wandelen en een kijkje nemen bij het Al Khayma Heritage House, waar je de gastvrijheid en de goed bewaard gebleven oude gebruiken en tradities van de Emiraten zult ervaren.De rit rijdt verder richting het historische gedeelte van de stad, om precies te zijn de Dubai Creek, waar je de Creek over gaat met de Abra-watertaxi. De Abra is de oudste nog in gebruik zijnde manier van vervoer van Dubai. Tot slot bezoek je de goud- en specerijen-souks, deze markten puilen uit met gouden en andere sieraden en je vindt er kruiden en specerijen in alle geuren en kleuren. Als je nog tijd over hebt kun je er naar hartenlust nog heerlijk rondneuzen en winkelen.

€ 34.69

Read on...

Attracties en rondleidingen,Monumenten,Attracties en ro
Product
 

Skip the line ticket voor Château de Chambord

Château de Chambord is meer dan een kasteel: deze glorieuze historische plek in het hart van de Loirevallei is een waar kunstwerk. Laat je verrassen door de prachtige mix van Franse architectuur uit de Renaissance en traditionele middeleeuwse stijlen!Het kasteel, dat in 1519 in opdracht van koning Frans I van Frankrijk als een jachtslot werd gebouwd, bevindt zich temidden van een 10.000 hectare groot bos en is waarschijnlijk het meest spectaculaire kasteel in de Loirevallei. Hoewel het nooit voltooid is, ontwikkelde Chambord zich met de meer dan 400 kamers, bijna 300 open haarden en 85 trappen - inclusief de indrukwekkende dubbele helix - tot het grootste kasteel in de Loire-vallei.Kasteel Chambord, een verwezenlijking van de droom van koning Frans I en geïnspireerd door Leonardo da Vinci, is echt een architenctonisch pareltje. Tijdens je bezoek zul je de unieke en betoverende sfeer ervaren en als je je bezoek echt compleet wilt maken neem dan ook een kijkje op het dak waar je een schitterend uitzicht over het omliggende landschap van de Loirevallei te wachten staat!

€ 14.50

Read on...

Attracties en rondleidingen,Monumenten,Attracties en ro
Product
 

Flyview virtual reality ervaring in de Notre Dame, voor en na de brand

Hoewel de Notre-Dame in 2019 zwaar beschadigd werd door een tragische brand, en de kathedraal van Parijs nog steeds gehavend is en ontoegankelijk blijft voor het publiek, bezoek je tijdens deze virtual reality ervaring de kathedraal alsof je er echt bent!Je ziet de Notre-Dame van Parijs zoals die was voor de brand, van het enorme middenschip en waterspuwers tot de klokken en de sacristie. Dankzij de real-life, 360° beelden ontdek je de ongelooflijke geschiedenis van de kathedraal van Parijs en krijg je een intieme blik achter de schermen. Vervolgens zie je de kathedraal in zijn huidige staat. Je bevindt je in het midden van de verwoeste kathedraal, precies op de plek waar de brandende torenspits naar beneden viel en door het gewelf stortte. Je maakt een emotionele virtuele ontdekkingstocht, van het interieur van de kathedraal tot de steiger die over de leegte hangt. Een unieke en aangrijpende ervaring.

€ 21.50

Read on...

Attracties en rondleidingen,Monumenten,Attracties en ro
Product
 

Dagtrip naar de tuinen van Monet in Giverny en het kasteel van Versailles inclusief audiogids en lunch

Ontdek de historische, culturele en artistieke grandeur van Frankrijk tijdens een bezoek aan twee locaties die symbool staan voor de impressionistische stijl en de barokke architectuur: Giverny en Versailles.Je vertrekt vanuit het centrum van Parijs en je eerste stop is bij Giverny. Hier bezoek je het huis van Claude Monet met zijn prachtige, zonovergoten tuinen die de belangrijkste inspiratiebron voor de schilder vormden. Vervolgens kun je genieten van de lokale Franse keuken in een gezellig landelijk restaurant in de buurt van Giverny. Je excursie gaat daarna verder naar het kasteel van Versailles, het symbool van de Zonnekoning en een van de belangrijkste Franse artistieke hoogstandjes van de 17e eeuw. Je entreeticket geeft je ook toegang tot de prachtige tuinen, zelfs tijdens de dagen waarop de Fonteinen Shows en de Muzikale Tuinen plaatsvinden.

€ 179.00

Read on...

Attracties en rondleidingen,Monumenten,Attracties en ro
Product
 

Skip the line tickets en rondleiding door het Real Alcázar de Sevilla

Maak een rondleiding door het koninklijk paleis van Sevilla met gids en vermijd de lange wachtrij voor de ingang!Dit bijzondere koninklijke paleis is een van de meest bezochte monumenten in Spanje, vooral vanwege de uitzonderlijke architectuur en de schitterende decoraties die het interieur sieren. De lange geschiedenis van het Alcázar wordt weerspiegeld in de constructies, zuilen en decoraties: het is een synthese van islamitische, renaissancistische en barokke kunst, hetgeen dit paleis werkelijk een uniek monument maakt. Je gids zal je alles over het Alcázar vertellen wat je zou willen weten, wat zorgt voor een boeiende en onvergetelijke dag. Het paleis wordt beschouwd als een van de meest opvallende voorbeelden van de Mudéjar architectuur op het Iberisch schiereiland. Het is het oudste koninklijke paleis in Europa dat nog in gebruik is (het is de officiële residentie van de Spaanse koninklijke familie tijdens hun bezoeken aan Sevilla) en werd in 1987 samen met La catedral de Sevilla en El Archivo General de Indias door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst.

€ 38.13

Read on...

Attracties en rondleidingen,Monumenten,Attracties en ro
Product
 

Rondleiding door het paleis van Versailles en door Giverny inclusief vervoer en lunch

Ontdek Versailles en Giverny op één dag tijdens deze rondleiding (in een kleine groep) inclusief vervoer vanuit Parijs, entreetickets en lunch.In het prachtige paleis van Versailles begeleid je gids je naar de koninklijke appartementen en de beroemde spiegelzaal waarbij je onderweg meer te horen krijgt over de beroemde personages uit de geschiedenis van Frankrijk die in het paleis gewoond hebben. Aansluitend kun je in je eigen tempo de prachtige uitgestrekte tuinen van Versailles gaan verkennen, ook op dagen dat de fonteinshow of muzikale tuinen gepland staan!Na een heerlijke lunch in een sfeervol restaurant op het platteland ga je Giverny ontdekken, het pittoreske dorp dat een grote inspiratiebron was van zijn meest beroemde bewoner Claude Monet. Samen met je chauffeur-gids ga je een kijkje nemen in de weelderige tuinen. Het zal zijn alsof je door een levend schilderij wandelt: de prachtige oosterse planten, de Clos Normand en de Watertuin met de beroemde Japanse brug zijn van ongekende schoonheid. Na je bezoek aan de tuin heb je vrije tijd om ook het huis van Monet te bezoeken voor een blik in het leven van de beroemde schilder, hij heeft er ruim 43 jaar van zijn leven gewoond en gewerkt.Voor je Giverny verlaat kun je even bijkomen en genieten van een warm of koud drankje in een cafeetje in het dorp. Je chauffeur-gids zal zijn verhaal over Monet afsluiten op het kleine kerkhof dat de meester uitkoos als laatste rustplaats.

€ 250.00

Read on...

Attracties en rondleidingen,Monumenten,Attracties en ro
Product
 

Underground Rome privérondleiding naar de Basilica di San Clemente en de Case Romane del Celio

Deze rondleiding neemt je mee naar twee van de beste voorbeelden van het ondergrondse Rome. We bezoeken onder andere de basiliek van San Clemente en de Case Romane del Celio en gaan ook een aantal van de nieuwste bijzondere ontdekkingen bekijken. Onderweg leer je meer over stedelijke gelaagdheid, de relatie tussen het moderne Rome van nu en de geschiedenis van de stad en over Romeinse archeologie.San Clemente is een van de meest bijzondere plekken van de stad. Het is een complex dat bestaat uit drie gebouwen die op elkaar zijn gebouwd: Een middeleeuwse basiliek werd gebouwd boven op een paleochristiaanse kerk die op zijn beurt werd gebouwd op gebouwen daterend uit de eerste eeuw na Christus. In de kelder overlappen restanten van het Mithraïsche en Christelijke geloof elkaar, een interassant fenomeen gezien de religieuze ontwikkelingen in de geschiedenis. Vanwege de bijzondere fresco's en mozaïeken in de basilieken uit twee verschillende tijdperken, is San Clemente van grote waarde voor de Italiaanse middeleeuwse kunst. Het terrein van de Case Romane del Celio (de Romeinse huizen van Celio) is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Rome. Er zijn verschillende lagen aangetroffen die verschillende functies dienden: residentieel gebruik (met winkels), een christelijke bedevaart oord en ten slotte de prachtige basiliek van SS. Giovanni e Paolo . Via de oude Romeinse weg kom je in een doolhof van beschilderde kamers, met schitterende schilderijen van grote historische waarde. Een belangrijk archeologisch monument waarbij je tegelijkertijd meer inzicht krijgt in het leven in het oude Rome als in de delicate fasen van de vroege eeuwen van het christendom.Deze twee locaties bevinden zich in hetzelfde gebied, op ongeveer 10 minuten loopafstand van elkaar.Maximale groepsgrootte : 10 personen

€ 200.00

Read on...

Attracties en rondleidingen,Monumenten,Attracties en ro
Product