Telefoonnummers blokkeren via de MijnKPN app

Ontvang jij met enig regelmaat spam telefoontjes en heb jij KPN? Dan kan jij eenvoudig verdachte telefoonnummers blokkeren. Overigens kun je ook anonieme telefoonnummers blokkeren via de mijn KPN app.

Hoe blokkeer je telefoonnummers ?

Stap 1: Klik onderin de app op Producten.

Stap 3: Klik daarna op Vast Bellen

Stap 4: Klik op Telefooninstellingen

Stap 5: Klik op Nummer blokkeren

Bij inkomende nummers kun je niet allen maar één nummer toevoegen je kan ook een landcode toevoegen als je steeds lastig gevallen wordt door een nummer uit een en hetzelfde land. Als je klikt op uitgaand dan kan je ook je instellingen voor de uitgaande telefoontjes instellen. Zo kun je 0906-, 0909, 18xx, 0900 nummers , internationale nummers en mobiele nummers blokkeren.

Na het blokkeren van een aantal vervelende bellers ontvang ik zelf nu helemaal geen spam telefoontjes meer. Ik heb ook anonieme nummers geblokkeerd. Dit zorgt er voor dat nu reclame en spam telefoontjes tot een minimum gereduceerd zijn. 

 

Hoe pas ik mijn abonnement van KPN aan?

Het is in de Mijn KPN app tevens mogelijk om je abonnement aan te passen.

Stap 1: Klik onderin de app op Producten.

Stap 3: Klik daarna op vast bellen

Stap 4: Klik op Abonnement

Stap 5: Klik op Abonnement aanpassen

Zo kan je Onder het kopje Extra Belbundels kiezen voor Onbeperkt NL voor 9,99 per maand. Hiermee kun je binnen Nederland onbeperkt naar vaste en mobiele nummers bellen

of

Onbeperkt Nederland en EU voor 14,99 per maand. Hiermee kun je binnen Nederland en de EU onbeperkt naar vaste en mobiele nummers bellen.

Ik had eerst Bel Onbeperkt Altijd voor 16,99. Hiermee kon ik onbeperkt met vaste en mobiele nummers via mijn vaste nummer naar nummers in Nederland maar ook in het buitenland bellen.

Ik maakte er eigenlijk (bijna) geen gebruik van om via mijn vaste nummer naar het buitenland te bellen want we gebruiken eigenlijk altijd Whatsapp om te videobellen.

De prijs voor Onbeperkt Altijd vond ik aan de hoge kant. Dus ik heb het abonnement aangepast naar Onbeperkt NL voor 9,99 per maand. Zodat we via onze vaste telefoon nog wel bedrijven, de huisarts en de apotheek kunnen bellen. Vanwege de wachtrij aan de telefoon is Onbeperkt NL geen overbodige luxe.

Je kan tevens je abonnement met 1 jaar verlengen. Dit heb in in januari 2024 gedaan. Ik ontvang voor het verlengen van het abonnement 3 maanden lang 20 euro korting op mijn maandelijkse KPN kosten. Het loont om alle opties in de MijnKPN app goed door te nemen. Hiermee kun je leuke kortingen krijgen en kosten besparen!