Ik heb na veel reviews gelezen te hebben gekozen voor de Safecourt Kitchen Contactgrill CG200.

Ik heb voor dit tosti ijzer gekozen vanwege de positieve reviews op Bol.com. Er staan op het moment dat ik dit schrijf alleen maar positieve reviews van de Safecourt Kitchen op Bol.com. Het tosti apparaat heeft een beoordeling van 4.8 uit de 5 punten die je kunt behalen. Ik heb ook nog gekeken naar de score van het bedrijf Safecourt Kitchen op Trustpilot.

Mijn oude tosti ijzer de Tefal Minute Grill had de mogelijkheid om de platen lost te maken en schoon te maken. Daarom wilde ik nu ook een tosti apparaat waar je de platen bij los kunt maken.
Ik zocht naar een tosti apparaat met een luxe en degelijke uitstraling.

 

Je kan op de Safecourt Kitchen Contactgrill compact CG200 zowel tosti maken maar ook bijvoorbeeld belegde broodjes verwarmen. Je kan er ook vlees op grillen.

Na het bestellen van het tosti ijzer heb ik Casino wit brood gehaald en ham. Kaas had ik nog in huis.
Op zaterdag 11 maart 2023 heb ik mijn eerste tosti met de Safecourt Kitchen Contactgrill compact CG200 gemaakt. De eerste tosti was niet helemaal warm aan de binnenkant.
Ik had de tosti er toen gelijk opgelegd zonder het apparaat voor te verwarmen.
Het apparaat is na 30 seconden op temperatuur. Dus moet je hem even kort voorverwarmen. 

Je kan bovendien de bovenkant van het tosti ijzer hoger of lager zetten. Als hij te hoog staat dan heb je de kans dat de tosti aan de binnenkant niet helemaal gesmolten is zoals de eerste tosti bij mij. Bij de tweede tosti was het apparaat helemaal warm en stond de bovenkant in een lage stand. Hierdoor was de kaas goed gesmolten en was de tosti heerlijk. Dit is een kwestie van uitproberen, ik had natuurlijk eerst een heel ander tosti apparaat met minder mogelijkheden.

Inmiddels heb ik al de verschillende mogelijkheden van dit tosti apparaat bekeken. Je kan er bijvoorbeeld ook vlees op grillen. Hiervoor kan je het apparaat ook in een stand van 180 graden zetten. Er zit aan de rechterkant van het apparaat een ronde knop waarop 180 graden staat. Deze knop moet je indrukken om het apparaat op de 180 graden stand te kunnen draaien.

De Safecourt Kitchen Contactgrill compact CG200 biedt veel mogelijkheden en ik zal er veel lekkere tosti's en belegde broodjes op maken. Mijn oude tosti ijzer had geen opvangbakje van vet waardoor het vet over de platen liep als je vlees wilde grillen op het apparaat. Daarom heb ik mijn oude apparaat uiteindelijk alleen voor normale tosti's gebruikt.

 

Let op

Je moet wel uitkijken dat het opvangbakje voor vet goed blijft zitten. Dit opvangbakje zit aan de achterkant van het apparaat. Dit bakje kwam uit het apparaat toen ik het apparaat aan het uitpakken was. Ik haal dit opvangbakje er uit als ik klaar ben met het gebruik van de Safecourt Kitchen CG200.

 

5 jaar garantie

Normaal krijg je een fabrieksgarantie van 2 jaar op een product. Safecourt Kitchen vraagt je om een review op Bol.com te schrijven over het apparaat. Als je een review schrijft over het apparaat dan activeer je een garantie van maar liefst 5 jaar.