The Fork is een app waar je restaurants mee kunt vinden. Je kan zoeken op woonplaats, beschikbaarheid en welke korting the Fork aanbiedt. Het spaar programma van de Fork  heet Yums. Met de Yums kun je met een leuke korting in een restaurant eten bij restaurants waar je de Yums kunt uitgeven.

 

Het spaarprogramma Yums

The Fork biedt ook het spaarprogramma Yums. Met de Yums spaar je voor korting in een restaurant. Zo zijn 2000 Yums €50,- korting waard.

Je kan ieder restaurant Yums sparen. Je krijgt regelmatig per e-mail een code waarmee je  bijvoorbeeld in 1 keer 1000 Yums spaart als je reserveert bij een restaurant. 

Ik promoot the Fork op twee websites en op Twitter en Facebook. IK zie regelmatig staan dat iemand via mijn code gereserveerd heeft bij the Fork. Ik ontvang korting door mensen door te verwijzen naar the Fork. Hiermee kan ik zelf ook weer met korting gaan eten.

Jij verdient 2000 Yums door te reserveren via the Fork. Dit betekent dat  je € 50,-  korting ontvangt op je volgende maaltijd (bij een restaurant dat Yums accepteert). Het enigste nadeel van The Fork is dat nog niet elk restaurant Yums accepteert. Dus je moet wel eerst zoeken naar Restaurants die de Yums accepteren.

Soms zijn er geen restaurants in jouw woonplaats die Yums accepteren dus dan moet je iets verder weg reizen om je Yums alsnog uit te geven. Maar dit is zeker de moeite waard omdat je tot aan €50,- aan korting kan sparen.

 

De voor- en nadelen van The Fork

Potentiële klanten kunnen een restaurant makkelijk vinden in het online reserveringssysteem via the Fork website of de App. The Fork zorgt voor klantenbinding door het aanbieden van kortingen en het Yums spaar systeem. Yums kun je  namelijk sparen bij ieder restaurant dat in het Fork reserveringssysteem staat.

Je kan als restaurant ook mee doen aan acties waarin je op sommige dagen 30% of 50 % korting op de totaal prijs zonder drankjes aanbiedt.

Voor het restaurant betekent dit dat er meer mensen naar het restaurant komen omdat ze lekker voordelig kunnen eten via the Fork.

Er komen dus meer mensen naar het restaurant die de volgende keer weer proberen om met korting te gaan eten bij het zelfde restaurant.

Het restaurant wil uiteindelijk natuurlijk liever klanten die de volledige prijs betalen. Dus op de meeste dagen zullen zij geen 30 % of 50 % korting aan willen bieden. Op jaarbasis kan het aanbieden van kortingen natuurlijk aardig lopen.

Restaurants willen natuurlijk liever op rustige dagen kortingen aanbieden. Nadeel voor de klant is dat er niet altijd korting beschikbaar is op de dag dat jij uit eten wilt. Op drukke dagen zal een restaurant geen korting aanbieden.

Dit is ook de reden dat niet ieder restaurant de mogelijkheid biedt om de Yums bij hun uit te geven. 50,- korting is natuurlijk best wel een forse korting.

Daarnaast zie je ook reviews op internet van klachten van mensen die met korting gereserveerd hadden via the Fork  en uitendelijk de korting niet kregen van het restaurant. Dus je krijgt via de Fork korting om uit eten gegaan en de korting is niet bekend bij het restaurant, of het restaurant doet na afloop van het etentje of ze niks weten over de korting. Naar dit soort reviews kijk ik voordat ik reserveer in een restaurant zodat ik niet voor verassingen kom te staan.

Het restaurant waar ik het laatst ben gaan eten met Yums was restaurant Stockholm in Rotterdam. Zij vertelden mij toen ik aan tafel zat al dat ik had gereserveerd met 50,- korting via de Yums. Dat geeft ook het vertrouwen dat je ook uiteindelijk deze korting krijgt.

The Fork is overigens gratis voor de consument maar niet voor het restaurant. Het restaurant kan via https://www.theforkmanager.com/nl-nl/prijzen kiezen voor het standaardpakket van 29,- per maand of het Pro Pakket. Het pro pakket is de eerste 3 maanden gratis en daarna betaalt het restaurant 99,- per maand. Daarnaast betaalt het restaurant een commissie. De Commissie is  gebaseerd op nagekomen reserveringen van TheFork en Tripadvisor.

 

Conclusie

The Fork is een makkelijk systeem om een restaurant te vinden. De vindbaarheid voor restaurants wordt zeker vergroot door the Fork en Tripadvisor. Het Yums systeem zorgt voor klantenbinding.

In mijn woonplaats zijn er geen restaurants die Yums accepteren.

Er zijn wel meerdere restaurants in mijn woonplaats die gebruik maken van The Fork. Hier kan ik wel sparen voor Yums. Het feit dat je de Yums maar op beperkte plekken kunt uitgeven vind ik wel jammer maar ik vind het andere kant wel te begrijpen dat restaurants niet aan de Yums actie mee willen doen want zij willen natuurlijk ook inkomen genereren.

De Fork is een mooie manier om ergens te gaan eten waar je normaal gesproken niet zou gaan eten omdat je het restaurant nog niet kent. Je leert zo meer restaurantjes kennen.

De Yums kun je overal sparen alleen het uit geven van de Yums is maar beperkt beschikbaar. Dus de kans is groot dat het restaurant waar jij naar toe wil (op de datum die jij in gedachte hebt) geen Yums accepteert. Je zult dus flexibel moeten zijn als je de Yums gaat uit geven qua datum dat je de Yums uit wilt geven.

Zo kon ik op 25 maart 2023 niet na een voorstelling in de Laurenskerk uit eten door mijn Yums korting te gebruiken want in het restaurant waar ik wilde eten was op dat moment geen korting beschikbaar via de Yums.

Dus ben ik een week eerder in het zelfde  restaurant (Stockholm) wel met de 50,- korting gaan eten en na de voorstelling (een week later) ben ik gaan eten in een restaurant in mijn woonplaats . Met deze reservering heb ik 1000 Yums gespaard. Inmiddels heb ik weer 1900 Yums en binnenkort kan ik dus weer met 50,- korting bij een restaurant gaan eten.

Alleen staat nu dus Stockholm er niet op om de Yums uit te geven maar bijvoorbeeld wel het Dordts Genoegen in Dordrecht. Dus misschien ga ik een dagje uit naar Dordrecht en gebruik ik daar mijn Yums.

Je bepaalt zelf hoeveel je uit geeft in een restaurant dus je kan reserveren en 1000 Yums sparen. Het maakt niet uit wat je vervolgens uitgeeft in het restaurant. Je kan 1000 yums sparen en tegelijk ook gebruik maken van een dan geldende kortingsactie in het restaurant van 30% of 50%. Dus dan kan je een 3 gangen menu eten met 2 personen en dan betaal je het eten van 1 persoon plus de drankjes.

Als ik ergens nog niet ben geweest dan kijk ik naar de reviews van het restaurant. Ik kijk niet alleen naar de reviews op the Fork maar ik kijk ook naar de reviews op Google. Zo kom ik nooit voor verrassingen te staan. Zoals bijvoorbeeld een restaurant dat via the Fork 30 % of 50 % korting aanbiedt maar bij aankomst geen korting wil geven.  Ik kijk niet alleen op the Fork maar  ook op Google voor reviews van een restaurant alvorens ik reserveer.

Ik heb in  reviews van andere mensen gelezen dat soms een restaurant permanent gesloten was dat in het Fork systeem geregistreerd stond als open.

Door op Google (de reviews van) het restaurant op te zoeken voor je reserveert kom je nooit voor een dichte deur van een reeds gesloten restaurant te staan.

Geen enkel systeem is perfect dus ook the Fork niet.