Ik heb de Cubii JR1 gekocht omdat ik fulltime op kantoor werk en doordat ik de hele dag op kantoor zit heb ik gauw last van mijn rug.  Om deze reden heb ik een  Cubii Jr1  gekocht zodat ik deze bureaufiets kon gebruiken terwijl ik tv kijk. 

 

Het monteren van de Cubii JR1

De Cubii Jr was makkelijk in elkaar te zetten. Het in elkaar zetten kost maar een paar minuten van je tijd. Je zet de pedalen vast met een paar schroefjes. De schroevendraaier om de schroefjes vast te zetten is meegeleverd. De Cubii JR voelt degelijk aan en heeft voldoende gewicht om op zijn plek te blijven staan. Over het algemeen verplaats ik de Cubii Jr liever niet want ik vind hem best zwaar, dus ik laat hem het liefst op zijn plek staan. Ik kan mij voorstellen dat de Cubii Jr 1voor oudere mensen aan de zware kant kan zijn.

Ik heb een mat van Tunturi gekocht waar de Cubii JR op staat als ik hem gebruik.  De Cubii JR zal niet verschuiven maar zo’n mat staat netjes en beschermd mijn vloer.

 

Het gebruiken van de Cubii JR1

Ik heb de Cubii gebruikt terwijl ik naar films aan het kijken was. Het voordeel van de Cubii is dat je terwijl je zit toch in beweging kunt zijn.

Het is een gemakkelijke manier om met de Cubii  te trainen en tv te kijken. De stappenteller op het apparaat houdt de calorieën bij die je verbruikt en de stappen die je gemaakt hebt op je Cubii. Het helpt je om gedurende de dag op gewicht te blijven of zelfs af te vallen. Als je te weinig in beweging bent gedurende de dag dan helpt het om je rug klachten en stijfheid te verminderen.

Je moet echter  geen echte workout van de Cubii Jr verwachten. Daarvoor moet je naar een sportschool gaan en workouts doen. 

En op een normale fiets fietsen in de buitenlucht is natuurlijk ook heel anders dan fietsen met je bureaufiets terwijl je tv kijkt. Als je zit zit je in een heel andere houding dan normaal op een normale fiets.  

In het begin is het aan te raden om op een laag niveau te beginnen met fietsen met de Cubii. Bijvoorbeeld 20 0f 30 minuten om te wennen aan de Cubii.

Kort daarna gebruikte ik de Cubii al een keer  5 uur en heb ik op het hoogste niveau gefietst (8). Daarna was ik echt uitgeput en voelde ik mijn spieren. Jammer genoeg houd ik het niet vol om iedere dag 5 uur te fietsen met de Cubii Jr1.

Dus ik weet zeker dat je kunt afvallen op de Cubii, maar je moet op die manier blijven trainen om te kunnen blijven afvallen. Dit heb ik in de zomer niet gedaan. In de zomer gebruik ik de Cubii namelijk minder want dan loop ik buiten met de hond van de buren en maak ik lange wandelingen door het bos met de hond. In de zomer zorg ik voor de hond van de buren die dan zelf op vakantie zijn.

Ik ben graag buiten en dat is ook beter voor je, beter dan alleen trainen met een bureautrainer. Naar buiten gaan, in de natuur zijn, wandelen met de hond, omgaan met mensen. En dat combineer ik graag met het trainen op de Cubii op de regenachtige dagen (of op de andere dagen dat ik wil trainen).

Het leuke van de Cubii Jr1 is dat Cubii een app heeft waar je handmatig je resultaten kunt toevoegen. Je kan ook lid worden van een aantal groepen in de app en je resultaten vergelijken met de resultaten van anderen. Dit kan jou dan weer stimuleren om nog langer te fietsen en jouw resultaten te verbeteren. Zo zijn er bijvoorbeeld de groepen Cubii Global (Official), Work at a Desk all Day,, Pedaling the day away.

 

Wat is het verschil met de Cubii Pro

De Cubii Pro is een geupgrade versie van de Cubii Jr1 & Jr2. Dit verklaart waarom het design vergelijkbaar is. Het verschil is dat de Cubii Pro compatibel is met aantal verschillende mobiele apps welke je helpen om je progessie bij te houden en om deze te delen met anderen. De Cubii Pro heeft bluetooth zodat je je je progessie automatisch kan laten registreren door je app. Dit moet je bij de Cubii Jr handmatig doen. Je kan de Cubii Pro o.a. gebruiken met  FitBit en Apple Health.

 

Vervangen van de batterij van de stappenteller

In januari (2022) werkte mijn Cubii stappenteller niet meer. Dit was bijna een jaar na aanschaf van de Cubii Jr 1.

De stappenteller registreerde mijn stappen niet meer.

Ik heb toen een nieuw 1.5V LR44H  batterijtje gekocht bij de Action. Met het nieuwe batterijtje werkte het in eerste instantie ook niet. Toen heb ik klantenservice van Cubii een mailtje gestuurd. Op dat moment had ik namelijk nog net garantie op de Cubii.

Cubii een nieuwe stappenteller opsturen. Uiteindelijk heb ik de stappenteller nooit ontvangen. Ik heb hier verder niks meer over vernomen van de klanten service van Cubii. Inmiddels heb ik de oude (originele ) stappenteller gelukkig toch weer aan de praat gekregen.  Omdat ik de Stappenteller uiteindelijk weer werkend heb gekregen heb ik de klantenservice niet meer gemaild dat ik de stappenteller niet ontvangen heb.

 

Conclusie

De Cubii is een handige manier om in beweging te zijn terwijl je thuiswerkt of tv kijkt. Het is een fijn apparaat om er bij te hebben om in beweging te zijn. Daarnaast blijft het belangrijk om buiten te blijven lopen en fietsen. De Cubii is hier een mooie aanvulling op. Als je thuis werkt of bijvoorbeeld tv kijkt kan je met de Cubii toch in beweging zijn.

De  Cubii  vervangt echt lopen en fietsen buiten voor mij dus niet maar is daar wel een mooie aanvulling op. Als je niet veel buiten kan of wil komen dan kan de Cubii Jr overigens wel een mooie manier zijn om toch in beweging zijn.