Ik heb veel reviews gelezen van verschillende koffiemolens. En daarna kocht ik de Cuisinoon koffiemolen. De Cuisinoon koffiemolen is voorzien van een braam  technologie. De braam-technolgie zorgt als het ware dat de koffiebonen worden platgeperst door twee ronddraaiende schijven. Dankzij deze techniek blijft de smaak wel behouden en dat proef je!

Ik heb besloten om de Cuisinoon koffiemolen te kopen via Bol.com voor €‎74,95 omdat ik op zoek was naar degelijke kwaliteit en omdat ik op zoek ben naar duurzaamheid en een degelijke look en feel van de koffiemolen. Ik was op zoek naar een elektrische koffiemolen. Ik heb recensies gelezen op Amazon.nl, Bol.Com en Kieskeurig.nl. Op dit moment is de Cuisinoon koffiemolen te koop op Cuisinoon.com voor €‎69,95.

De Cuisinoon Koffiemolen heeft 31 maalstanden, hierdoor is het mogelijk om koffie te malen voor een Espresso maar je kunt hem ook gebruiken voor een grove koffie. Je kunt hem gebruiken voor elke soort koffie die je maar wilt zetten. De maalgraad is voldoende voor een goede kop espresso.

Als ik teveel koffiebonen maal dan stop ik het houdertje in het koffieblik waar normaal de filterkoffie in zat zodat het restant van de gemalen koffie vers blijft. Het houdertje is namelijk niet luchtdicht.  Het is een houdertje met een deksel met een gat erin waar de koffie in komt  die gemalen is door het apparaat. Hierin blijft gemalen koffie niet vers.

 Het apparaat is niet geruisloos, maar het apparaat maalt de koffiebonen erg snel dus is het niet nodig dat hij heel lang aan staat. Het apparaat heeft 31 standen om de koffie te malen. Het is een kwestie van uitproberen wat je een fijne maling vind voor je koffie

Ik ben niet langer beperkt tot het kopen van filterkoffie, want ik kan nu mijn eigen koffie malen.

Nadat ik de Cuisinoon koffiemolen had gekocht, ontving ik een e-mail van Cuisinoon met een downloadlink voor een gratis e-book: The Cuisinoon Barista Expert E-book. Een week na bestelling van het product ontving ik een e-mail van Cuisinoon waarin ze om feedback vroegen over de levering en of het product mij in goede staat heeft bereikt. In de e-mail vroegen ze me ook om een review te schrijven op de site Bol.com.

Ik schreef een review op Bol.com en ik maakte een Youtube filmpje over de Koffiemolen. Ik heb het bewijs naar Cuisinoon gestuurd.

Als je een review schrijft, stuurt Cuisinoon je een hittebestendige verrassing.

Ik vind dat de Cuisinoon Koffiemolen geweldig staat in mijn keuken en mooi staat bij alle apparatuur die ik al in mijn keuken heb staan. De Cuisinoon koffiemolen is makkelijk in gebruik en werkt snel.

Ook de aftersale vind ik fijn: het gratis e-book en de gratis verrassing die ik van Cuisinoon ontving. 

 

Conclusie

De Cuisinoon koffiemolen is een degelijke koffiemolen. Ik hoop daarom dat ik lang plezier zal hebben van deze koffiemolen.  De koffiemolen is niet geluidloos, maar hij heeft maar korte tijd nodig om koffie te malen. Op het moment van schrijven is de koffiemolen niet leverbaar via Bol.com of Blokker.nl maar wel via de website van Cuisinoon zelf.

Vergeet niet de koffieopvangpot in het apparaat te plaatsen. 1 van de eerste keren was ik dit vergeten en dit geeft een hoop rommel!. Hij maalt namelijk ook als je de koffieopvangpot er niet onder hebt staan ( en op de powerknop drukt). Als je aan het uitproberen bent hoe alles werkt dan druk  je snel op het verkeerde knopje.

De koffiemolen ziet er degelijk uit en is erg praktisch. Je kan wel gaan experimenteren welke maalstand je het prettigst vind.  Dit kan per koffie soort verschillend zijn.  Op stand 4 krijg je bijvoorbeeld een prachtige espresso met stevig schuim en een goede smaak. Stand 1 is geschikt voor Turkse koffie (Cezve) .