De  Solis Gelateria Pro Touch 8502 IJsmachine  wordt aangeboden op Bol.com voor € 369,-  De Solis Gelateria heeft een roestvrijstalen behuizing met een breed touchscreen. Dit geeft het apparaat een professionele uitstraling.  Een goedkoper volwaardig alternatief voor de Gelateria Pro Touch 8502 ijsmachine is de Springlane zelfvriezende ijsmachine. Deze kost momenteel € 299,-

Het ijs dat uit de ijsmachine komt is heerlijk en niet te vergelijken met ijs dat je in de winkel koopt. In minder dan een uur heb je je eigen ijs gemaakt en je kan er je eigen verse ingrediënten in stoppen. Je kan bijvoorbeeld vers fruit gebruiken voor de ijsmachine. Je ijs is zo goed als de grondstoffen die je gebruikt, gebruik dus goede verse producten.

Je kan o.a. yoghurt ijs maken of slagroom ijs. Maar je kan ook milkshakes of sorbet met de ijsmachine maken. Je past de tijd, de ingrediënten en het programma hiervoor  aan op de ijsmachine.

Indien je ijs wil maken let dan goed op dat het deksel goed op het apparaat zit. Anders draait het mengsysteem niet. Dit zorgt er voor dat je luchtig ijs krijgt (zie blz 149 van de handleiding). Omdat het apparaat zelfvriezend is, kun je meerdere soorten ijs op een dag maken. Je hoeft dus niet te wachten om de machine opnieuw te laten draaien. Dat maakt het mogelijk om meerdere smaken na elkaar te maken.

De ijscontainer en onderdelen van de ijsmacine zijn makkelijk te reinigen met lauw water.  De Solis Gelateria Pro Touch 8502 is voorzien van BPA-vrije kunstof onderdelen en een milieuvriendelijk koelmiddel (R600A).

 

Het bewaren van zelfgemaakt ijs in de vriezer

Als je ijs na het maken het ijs in de vriezer zet dan wordt het ijs keihard. Een oplossing hiervoor is om  ijscontainers of bakjes  te gebruiken.

Er zijn diverse plastic bakjes te verkrijgen op Bol.com. Zo heb je een set met  25 vershoudbakjes voor €22,51. Hier kan een inhoud van 280 ML in. De bakjes kun je invriezen.

De ijsmachine heeft natuurlijk zelf een ijscontainer waarin je het ijs maakt. Maak je meerdere soorten ijs binnen korte tijd dan is een extra ijscontainer om het ijs in te doen wellicht een aanrader.

Er zijn ook diverse ijs containers. bij Bol.com verkrijgen.  Je hebt bijvoorbeeld de Springlane set ijscontainer van 1 L.

Maar je kan ook kiezen voor de H.Koenig BO325 IJsbekers. Deze ijsbekers zijn 1 liter en hebben een deksel. Deze horen eigenlijk bij de ijsmaker van H. Koenig maar passen ook prima bij de Solis Gelateria Pro 8502 IJsmachine.

Net voor het opdienen zet je het ijs even op het aanrecht zodat het ijs weer zachter kan worden. Je kan de bakjes ook even in warm water zetten.

Wisselstukken zijn eenvoudig te verkrijgen bij Solis. De onderdelen van de ijsmachine zijn makkelijk af te wassen.

 

Lekkere recepten die je kunt maken met de ijsmachine

De Solis Gelateria Pro Touch 8502 wordt geleverd met een receptenboekje zodat je snel na aanschaf van je ijsmachine kunt gaan beginnen om thuis ijs te maken. De recepten in het receptenboekje van Solis kun je aanpassen naar je eigen voorkeuren

Je kan daarnaast nog veel meer recepten vinden op het internet maar er zijn ook boeken met ijsrecepten te koop zoals bijvoorbeeld "500 ijsrecepten" en "IJs".

In deze video maak ik het basisrecept aardbeienijs van de  Solis Gelateria Pro Touch 8502.

Hiervoor heb je 250 gram aardbeien nodig, 1 1/2 eetlepel verse citroensap, 2x 1/4 cup suiker, 1 cup volle melk, 1 cup room en 1 theelepel vanille-extract (wij hebben vanille suiker gebruikt) (Dit is het recept  op Blz. 104 van het receptenboekje van Solis)

 

Een ander lekker recept is advocaat ijs:

Advocaatijs: 400 gr advocaat, 140 gr witte basterdsuiker, opvullen met (uiteraard ongeklopte) slagroom tot 1 ltr. Of sap van 5 citroenen, 175 gr witte basterdsuiker, borrelglas wodka, opvullen met room tot 1 ltr.