In deze dure tijden wil je vast wel geld besparen. In dit artikel vertel ik hoe je geld kunt besparen op je boodschappen in Nederland.

Er zijn diverse manieren om geld te besparen op  boodschappen in Nederland. Je kan gebruik maken van cashback sites, maar ook van programma’s van winkels zelf waardoor je extra spaarzegels en korting ontvangt.  Het loont ook om wekelijks de folders door te nemen om te kijken waar producten het voordeligst zijn. Dit kan echt veel geld besparen, maar je moet dan  natuurlijk niet grote afstanden moeten rijden om een voordelige winkel te moeten bezoeken voor een paar kleine boodschappen.

 

Albert Heijn Premium

Zelf ben ik lid van Albert Heijn Premium. Ik twijfelde eerst omdat Albert Heijn Premium 12,- per jaar kost.  Maar inmiddels ben ik al sinds 2 april 2023 lid van Albert Heijn Premium. Ik  heb sinds de aanschaf (2 april) 2023 €118,86 bespaard met Albert Heijn premium.

Voordelen van Albert Heijn Premium:  je spaart 2x zo snel koopzegels, AH miles en spaarzegels. Doordat je 2x zo snel koopzegels spaart heb je sneller een spaarboekje vol. Soms betaal ik mijn boodschappen met een vol (digitaal) koopzegelboekje.

Je kan iedere week 10 bonus box aanbiedingen activeren en  je ontvangt 10 % korting op biologische producten.

Desondanks is het wijs om de folders te controleren van bijvoorbeeld De Dirk, Plus, de Action en de Jumbo zodat je prijzen vergelijkt en (een deel van) je boodschappen haalt bij de winkel die het voordeligst is.

 

Scoupy

Om geld te besparen maak ik tevens gebruik van de Scoupy App. De Scoupy app is een cashbacksite. Je kan via Scoupy niet alleen cashback terug ontvangen bij supermarkten maar ook bij een grote hoeveelheid online webshops. Onder het onderdeel webshops in het menu van Scoupy vind je de deelnemende webshops.

Bij Scoupy heb je iedere keer verschillende boodschappen acties. Na de aankoop van het product bij de winkel die

 deelneemt aan de actie stuur je je bon op naar Scoupy. Scoupy controleert je bon en jij ontvangt je cashback. Je cashback kun je via je Scoupy account uit laten betalen.

Je kan door het insturen van de bonnen van je boodschappen ook zegels sparen op Scoupy. Met deze zegels kun je onder andere de boodschappen boxen van Scoupy met een paar euro korting aanschaffen. Je kan bij Scoupy tevens af en toe vragenlijsten invullen en zo extra geld sparen. Je kan op de  Scoupy  site online de folders van deze week bekijken van Nederlandse supermarkten en drogisterijen.

 

Voorbeelden van acties zoals ze op Scoupy gestaan hebben

Bonduelle Lunch Bowl van €2,99 voor €0,50

Princess plantaardige tonijn probeer voor €1,- (winkelprijs €3,19)

Café Intencion Filterkoffie. Probeer voor €2,- (winkelprijs €4,95)

Rude Health Barista Coconut Almond 1+1 gratis

 

Let op: let op de locatie waar je een product moet kopen

Op de Cashback site van Scoupy staan boodschappen acties. Als je een product koopt die op Scoupy staat let dan wel op de locatie waar je het product koopt.

Soms krijg je bij de Jumbo de cashback maar bij de Albert Heijn niet. Dan kun je een product terug gaan brengen omdat je bijvoorbeeld bij de Albert Heijn €4,99 voor een product kwijt bent. Terwijl het product na de cashback bij de Jumbo €2,- kost

 

 

Tikkie

Tikkie is niet alleen een app waar je geld mee kunt terug vragen aan anderen of zelf geld mee kan betalen aan anderen.

Op Tikkie vind je regelmatig een aantal cashback aanbiedingen. Zo heb ik via Tikkie al een keer het volledige aankoopbedrag van Fuze Tea terug ontvangen. Ook heb ik Popworks  (€ 2,59 cashback) en BifiSticks (€2,39 cashback) gekocht.

Ik heb de Fuze Tea een andere keer zelf gekocht want ik vond de Fuze Tea best lekker. En zo probeer je ook eens iets wat je normaal misschien niet zou kopen.

Tikkie vind ik een leuke app om naast Scoupy te gebruiken om het aantal aanbiedingen nog verder uit te breiden.

Tikkie heeft mij op 3 juli 2023 €3,49 vergoed voor 1 zakje Kitkat Mini Mix omdat zij 7 jaar bestaan. Ik heb 2 zakjes Kit Kat Mini Mix gekocht bij de Albert Heijn. De Albert Heijn heeft een Bonus aanbieding. 2 zakjes Kit Kat Mini Mix voor €4,50. Naast de aanbieding van Tikkie heb ik dus   € 2,48 aan bonus korting ontvangen (normale prijs voor  2 zakjes is namelijk € 6,98).

 

ToGoodToGo

Via de app ToGoodToGo krijg je een melding van producten die je nog kan “redden” bij winkels. Ik heb op 11 mei 2023 een verrassingspakket "gered" bij Bakker Ammerlaan op het Marinus Bolkplein 38.  Ik heb hier vooraf € 4,99 voor betaald. Ik heb het verrassingspakket op 12 mei 2023 in de ochtend opgehaald. 

De inhoud van het pakket: broodjes, 2 broden en een chocolade cake. Alles smaakte goed was nog steeds vers en alles is inmiddels op.  Ik snap dat het verrassingspakket kan variëren. Dus bij een andere of dezelfde winkel krijg je weer een ander pakket met andere inhoud. 

Je kan bijvoorbeeld denken aan een verrassingspakket  gevuld met brood en zoetigheden van bakker Klootwijk, soms aangevuld met kaas, noten en/of vleeswaren van € 14,99 voor € 4,99.

Of bijvoorbeeld voor een verrassingspakket van Ekoplaza met normaal een waarde van € 14,99 voor € 4,99. Als inhoud van de box zou je bij Ekoplaza bijvoorbeeld een smakelijke mix van groente, fruit, vlees en salades kunnen ontvangen. De producten zijn biologisch waardoor de inhoud wat af kan wijken van die uit een reguliere supermarkt.

Anderen kunnen ook een beoordeling geven zodat je door het lezen van de beoordeling ook weet dat je waar voor je geld krijgt bij een aanbieder. 

 

Boodschappen pakket, kopen met korting

Naast het besparen via cashback sites kun je leuke pakketten met boodschappen kopen via onder andere Happybox, Scoupy en Monsterbox.

Scoupy had in april 2023 een Super Budget Box t.w.v. €49,58 voor 15,99. Bij Scoupy spaar je spaarkaarten bij elkaar door het inleveren van kassabonnen. Door het inleveren van een spaarkaart kun je korting ontvangen op een boodschappenbox van Scoupy. Onderstaande is een voorbeeld van een box van Scoupy. In een box die nu op de site staat kunnen andere producten worden aangeboden.

15 producten in de Super Budget box:
• GUM Sonic Daily tandenborstel
• Colgate Max White Tandpasta charcoal 75 ml
• Sun optimum all-in 1 lemon 6 tablets
• Vintastic Groene Aanslagreiniger 1 liter
• TENA lights Sensitive Ultra Pads Normal 16 stuks
• La molisana spaghetti 500 gr
• Becel Original Margarine 500 gr
• Becel Light Margarine 500 gr
• Oliehoorn mayonaise 270 ml
• MAGGI Kant-en-klare saus voor asperges 250 ml
• Princes plantaardige tonijn met groente in pikante saus 170 gr
• Tea of Life Goodnight 20 gr
• Lavazza Espresso Decafe koffiecups 10 ct
• Rivella original 25cl
• Heineken 0.0 bier blik 15 cl

Je ontvangt producten voor een prijs die lager is dan in de winkel. De laatste keer heb ik een boodschappen box gekocht van Monsterbox waar daarnaast ook nog cashback korting werd aangeboden. Daarmee kon ik de producten uit de box nog een keer met korting aanschaffen.

Ik vond de herfstbox van Monsterbox van alle boodschappenboxen in 2023 qua inhoud de beste die ik besteld heb.

 

Conclusie

In deze dure tijden bespaar je het beste geld door iedere week de folders goed door te nemen. Je kan gebruik maken van Albert Heijn Premium om extra korting te krijgen bij Albert Heijn. En later in de week de Dirk bezoeken omdat deze winkel vaak net wat meer aanbiedingen heeft dan de Albert Heijn. Ondertussen kijk je ook naar cashbacksites zoals Scoupy en Tikkie voor de laatste aanbiedingen.

Let op: je bespaart ook geld door geen overbodige producten te kopen dus precies te kopen wat je wilt hebben.

Dus je moet wel uit kijken dat je met boodschappen boxen en cashback deals juist niet te veel gaat aanschaffen. Ook is het belangrijk om snoep te beperken. Dus niet alleen maar snoep kopen omdat het in de aanbieding is. Als je iets niet in huis haalt dan bespaar je ook geld.