De Reisenthel Carrycruiser is een praktische boodschappen trolley met een uitschuifbaar handvat.

Voor aanschaf van de Reisenthel Carrycruiser heb ik onder andere getwijfeld tussen de Reisenthel Carrycruiser, de Playmarket We Go Premium en de Clax. Het feit dat de Reisenthel rechtop in mijn achterbak past en dat het compact is heeft de doorslag gegeven om de Reisenthel Carrycruiser te kopen. Imiddels ben ik overigens ook in het bezit van de Playmarket We Go.

De Reisenthel Carrycruiser heeft al voor allerlei prijzen te koop gestaan. Zo heb ik de tweede Carrycruiser in  de aanbieding gekocht via Amazon voor €70,-. Terwijl mijn eerste Carrycruiser ongeveer  €99,- kostte via Bol.com. Sommige designs van de Carrycruiser kosten op internet zelfs € 154.95 of zelfs €169.95. Het kan daarom lonen om rond te kijken bij de diverse webwinkels. 

Ik heb inmiddels ook 2 covers gekocht. Deze kosten € 11,50 - € 16.79 per stuk exclusief  €2,49 verzendkosten via Amazon. De prijs is afhankelijk van de gekozen kleur.

Als het regent is deze cover wel een must want anders worden je boodschappen nat als het regent. Je kan wel het trekkoord gebruiken in de Carry Cruiser dan zijn je boodschappen wel beschermd tegen een kleine hoeveelheid druppels. Maar dit is niet waterdicht. De cover zorgt er voor dat de Reisenthel Carrycruiser goed beschermd wordt tegen regen.

Ik zelf heb twee Reisenthel Carrycruisers. Ik heb al veel complimenten gehad van collega’s die mij zien lopen met de Reisenthel Carrycruiser. Zij vinden het een mooi en handig karretje. Zij vragen vaak of ik er spullen van mijn werk in vervoer (wat ik ook wel doe in de ochtend). Ik gebruik de Reisenthel Carrycruiser echter voornamelijk als boodschappen karretje. Ik werk namelijk in de buurt van een winkelcentrum en ik ga daar regelmatig in de pauze boodschappen doen.

De eerste (rode) Reisenthel Carrycruiser ging kapot aan de telescopische steel doordat ik de Carrycruiser via het handvat over de drempel had getild. Daarvoor is het handvat de Reisenthel Carrycruiser te zwak. Als je de Carrycruiser over de drempel wil tillen dan moet je de mand aan de onderkant optillen en het over de drempel heen tillen. In 1 Reisenthel past 40 liter aan boodschappen. De Reisenthel is geschikt om maximaal 15 kg aan boodschappen te vervoeren.

Ik heb daarna een Playmarket We Go boodschappenkarretje gekocht. De Playmarket boodschappen trolley gebruik ik als ik lopend naar de Aldi of de Jumbo wil gaan. Hier past een inhoud in van 50 liter. Deze boodschappenkar is inklapbaar. Maar het onhandige is dat ik deze niet zoals de Reisenthel Carrycruiser rechtop (met boodschappen) in mijn achterbak neer kan zetten.  De  Playmarket We Go heeft zwenkwielen zoals bij een kinderwagen. Dit is even wennen. Ik vind zelf de wielen op de Reisenthel Carrycruiser fijner. De Carrycruiser kan je namelijk makkelijk naar voren en achteren rijden, dit gaat bij de zwenkwielen van de Playmarket minder snel .

Daarom miste ik toch de Reisenthel Carrycruiser dus ik heb een blauwe Reisenthel Carrycruiser gekocht. Mijn oude Reisenthel Carrycruiser is in de tussentijd gerepareerd door een familielid.  Ik gebruik de twee Carrycruisers nog iedere week. Doordat ik twee Carrycruisers heb kan ik de boodschappen over twee karretjes verdelen. Hierdoor kan ik de hoeveelheid en het gewicht spreiden over twee karretjes. Op deze manier kan ik ze makkelijker in mijn auto tillen. En door het spreiden van het gewicht gaan de karretjes ook minder snel kapot.

 

Voordelen van de Carry Cruiser:

  • Compacte boodschappen trolley
  • Praktisch formaat
  • Duurzaam bij correct gebruik
  • Je kan 2 Carrycruisers rechtop in de achterbak van je auto zetten. Zo vallen er geen boodschappen meer uit je karretje. (Zoals bij normale boodschappenkarretjes die je liggend op je achterbank mee neemt).

 

Nadelen carrycruiser:

  • Hoge aanschaf prijs. Prijzen variëren op internet
  • Kwetsbare telescopische steel, wees voorzichtig met hoeveel je in de boodschappen trolley stopt. Maar til de trolley ook over drempels heen.